Pavlova

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Lyhyesti sanottuna pavlova on imeläperse Nooran sielunkumppani. Pidemmästi selitettynä pavlova on kuitenkin pelkkä marenkikakku, jonka päälle voidaan viskata sesongin ja mielentilan mukaan mitä haluaa. Esimerkiksi siihen aikaan kuusta (eli menkat) viskaisin luultavasti päälle suklaata, suklaata ja suklaata.  Pavlova on kesä kakkujen kuningatar, joka häviää jostain syystä aina liian nopeasti.

Pavlova

Pohja
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl omenaviinietikkaa
2 tl maissitärkkelysjauhoa

Täyte
3 dl vispikermaa
mansikoita
pensasmustikoita

Ensimmäiseksi kannattaa kuumentaa uuni 125 asteiseksi. Tämän jälkeen valmistaudutaan henkisesti kananmunanvalkuaisten erottamiseen. Huolellisen toiminnan jälkeen, jolloin olen purrut kieleni jo tunnottomaksi valkuaiset skipataan kuivaan kulhoon ja vatkataan höttöiseksi vaahdoksi. Höttöiseen vahtoon sekoitetaan sitten samalla puolet sokereista samaan aikaan raivokkaasti vatkaten. Viimeinen satsi sokereita sekoitetaan maissitärkkelysjauhon kanssa ja rytkäistään sitten hissukseen vaahdon sekaan edelleen raivokkaasti vatkaten. Vatkaamista jatketaan niin pitkään kunnes vaahto kiiltää hieman ja on koostumukselta kovaa.  Viimeisenä joukkoon sekoitetaan omenaviinietikka. 
Tämän kaiken jälkeen olet vapaa nostelemaan marengin pellille haluaamaasi muotoon ja paistamaan pavlovan uunin alatasossa 1,5 tuntia. 

Nosta marenki pelliltä sen kovetettua todella varovasti tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nakkaa päälle ja valitsemasi täyte. Itse käytin mansikoita ja pensasmustikoita. 

No comments