Delicious Salty Toffee Rocky Road Recipe

Joskus tekee vaan ihan hirveästi mieli suklaata, joten tässä teille intensiivisen tuhti suklaa mättö eli Rocky Road. Tätä unelmien mössöä ei tarvitse paistaa ja ainesosia voi helposti vaihdella allergioiden ja omien mieltymysten mukaan. Sinne voi heittää keksejä, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, karkkia, siirappia tai ihan mitä tahansa. Rocky Roadeja voidaan valmistaa usella eri reseptillä ja tässä on minun reseptini. Tein ensimmäistä kertaa näitä Rocky Roadeja pari viikkoa sitten ja onnistui kyllä todella hyvin. Mättö oli herkullista, tosin hieman liian kovaa omasta mielestä, joten lisäsin tähän reseptiin vielä voin. 

Sometimes we're just craving for chocolate. So let me present you this intensive chocolate treat from your dreams. You don't need to bake it and you can easily change ingredients if you have allergies or you just want to make your own special chocolate treat. You can shovel there biscuits, marshmallows, peanuts, dried fruits, syrup, candies...anything! There are also many variations to make rocky road's. This is one I have used and I would say it taste's delicious! They were bit hard to chew...so I will definitely next time melt little butter with it. So I already added butter to this recipe, so you don't have to break your teeth for this treat. 


Ainesosat:

200g voita
400 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata

suolapähkinöitä
vaahtokarkkeja
Dumle karkkeja/karkkeja toffee täyteellä

1. Ota leivosvuoka tai kuten minä lasagnevuoka ja päällystä vuoka leivinpaperilla. Leikkaa mahdolliset isot toffee karkit tai vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi sivuun odottamaan.

2. Sulata voi ja suklaa. Helpoin ja varmin tapa suklaan sulatukseen on vesihauteessa sulattaminen. Täytä iso/keskikokoinen kattila puoliksi vedellä ja kiehauta. Veden kiehuessa käännä liesi pienemmälle ja aseta pienempi kattila tai kuumuutta kestävä kulho, vesihaude kattilan päälle. Sulata voi ja suklaa koko ajan varovasti sekoittaen. 

3. Kun seos on tasaista lisää joukkoon suolapähkinät, toffee- ja vaahtokarkit. Sekoita sörsseli ja kaada sitten vuokaan tasaisesti. Ripottele päälle vielä vähän pähkinöitä ja karkkeja tasaisesti koristeeksi. 

4. Laita vuoka jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai kunnes seos on jähmettynyt. 

5. Kun seos on jähmettynyt. Ota vuoka pois jääkaapista ja nosta Rocky Road vuuasta pois leivinpaperin avulla. Leikkaa Rocky Road pieniksi kuutioiksi ja tarjoa. 

Ingredients: 

200 g butter
400 g milk chocolate
200 g dark chocolate

salted peanuts
marshmallows
Dumle candy's (chocolate covered toffee)

1. Take a cake tin or like I did lasagna tray and cover it with bakery paper. Cut toffee candies and marshmallows to smaller size, if you need to.

2. Melt the butter and chocolate over a low heat. Easiest and safest way to melt chocolate is to do it on double boiler. Half fill pan with boiling water and simmer over a low heat. Place smaller pan or a heatproof bowl over then pan of simmering water and melt the butter and chocolate.

3. Once the mixture is smooth, add the peanuts, marshmallows and toffee candies. Mix everything together and then pour mixture to tin or tray. Sprinkle little bit peanuts, marshmallows and toffee candies on top of mixture. 

4. Pop your mixture in the fridge for at least two hours, or until set. 

5. Once firm, remove from the fridge and remove Rocky Road from tin or tray using bakery paper. Cut it into small squares. Then you're ready to serve them. 

Enjoy!

No comments